Synkkä dystopinen ydijäte-kuollut-joutomaa-look viattomuutta ja puhtautta edustavan joutsenen kanssa luovat tyylikkään vastakkainasettelun, jota varma, hillityn hallittu hiilenkäyttötekniikka täysin tukee. Työ on helposti tulkittava ja melko yksinkertainen, muttei se enään lisukkeita kaipaakaan.
Mikä osa prosessia tuntui kivoimmailta (piirtäminen museossa, teoksen ideointi, itse toteutus)? -Itse toteutus. Museopäivänä olin harvinaisen väsyneellä tuulella enkä oikeastaan ollenkaan (yleensä) pidä museoista. Näistä syistä johtuen museossa olo oli valitettavan paljon kellon katsomista ja siinä ohessa "kai tässä jotain on pakko piirrustaa".
Kumman tehtävävaihtoehdon valitsit ja miksi? -Muisti ei enää toimi niin pitkälle, että muistaisin tehtävänantoja.
Miten idea työhön syntyi? -Halusin laittaa työhöni pientä yhteiskuntakritiikkiä. Tuli mieleen laittaa jotain vastakkainasettelua eikä kauniin ja ruman polarisaatio ole ikinä väärä valinta. Siitä tuli mieleen Suomen kansallislintu, laulujoutsen.
Missä määrin valmis teos noudattelee alkuperäistä ideaasi, missä määrin teos ja sen idea muuntui sitä tehdessä? -Idea oli kauniin ja ruman polarisaatio: valkoinen joutsen ja tummat ydinjätepurnukat, jätevesiviemäri, kuolleet puut ja rehevöitynyt ja pilaantunut lampi. Sellaisena se idea pysyikin koko projektin ajan.
Mihin seikkoihin olet tyytyväinen teoksessasi ja miksi(pohdi sekä sisältöä että tekniikkaa)? -Olen osittain tyytyväinen teokseen kokonaisuutena. Minun oli tarkoitus näyttää joutsenen ja taustan vastakkainasettelu vahvan kontrastin avulla, mutten sitten lopulta jaksanut alkaa tummentamaan koko taustaa kun aikakin oli melko kortilla. Teknisesti en ole kovinkaan tyytyväinen. Teos on aika perussettiä, ja olisin voinut tehdä sen paremmin jos vain olisin viitsinyt käyttää siihen aikaa ja vaivaa. Ideaan olen tyytyväinen. Pidän todella paljon dystopisista taideteoksista.
Mitä projekti opetti sinulle? -Opin hiilen käyttöä. Opin myös suurikokoisen työn tekemistä, sillä yleensä teen töitäni pienelle koolle. Yleisimmät kohteet, mitä maalaan, ovat 28 mm kokoluokkaa ^^
Synkkä dystopinen ydijäte-kuollut-joutomaa-look viattomuutta ja puhtautta edustavan joutsenen kanssa luovat tyylikkään vastakkainasettelun, jota varma, hillityn hallittu hiilenkäyttötekniikka täysin tukee. Työ on helposti tulkittava ja melko yksinkertainen, muttei se enään lisukkeita kaipaakaan.
VastaaPoista-PJ
==ITSEARVIOINTI==
VastaaPoistaMikä osa prosessia tuntui kivoimmailta (piirtäminen museossa, teoksen ideointi, itse toteutus)?
-Itse toteutus. Museopäivänä olin harvinaisen väsyneellä tuulella enkä oikeastaan ollenkaan (yleensä) pidä museoista. Näistä syistä johtuen museossa olo oli valitettavan paljon kellon katsomista ja siinä ohessa "kai tässä jotain on pakko piirrustaa".
Kumman tehtävävaihtoehdon valitsit ja miksi?
-Muisti ei enää toimi niin pitkälle, että muistaisin tehtävänantoja.
Miten idea työhön syntyi?
-Halusin laittaa työhöni pientä yhteiskuntakritiikkiä. Tuli mieleen laittaa jotain vastakkainasettelua eikä kauniin ja ruman polarisaatio ole ikinä väärä valinta. Siitä tuli mieleen Suomen kansallislintu, laulujoutsen.
Missä määrin valmis teos noudattelee alkuperäistä ideaasi, missä määrin teos ja sen idea muuntui sitä tehdessä?
-Idea oli kauniin ja ruman polarisaatio: valkoinen joutsen ja tummat ydinjätepurnukat, jätevesiviemäri, kuolleet puut ja rehevöitynyt ja pilaantunut lampi. Sellaisena se idea pysyikin koko projektin ajan.
Mihin seikkoihin olet tyytyväinen teoksessasi ja miksi(pohdi sekä sisältöä että tekniikkaa)?
-Olen osittain tyytyväinen teokseen kokonaisuutena. Minun oli tarkoitus näyttää joutsenen ja taustan vastakkainasettelu vahvan kontrastin avulla, mutten sitten lopulta jaksanut alkaa tummentamaan koko taustaa kun aikakin oli melko kortilla. Teknisesti en ole kovinkaan tyytyväinen. Teos on aika perussettiä, ja olisin voinut tehdä sen paremmin jos vain olisin viitsinyt käyttää siihen aikaa ja vaivaa. Ideaan olen tyytyväinen. Pidän todella paljon dystopisista taideteoksista.
Mitä projekti opetti sinulle?
-Opin hiilen käyttöä. Opin myös suurikokoisen työn tekemistä, sillä yleensä teen töitäni pienelle koolle. Yleisimmät kohteet, mitä maalaan, ovat 28 mm kokoluokkaa ^^
-Pyry K